Egészség és szépség

 

Vérnyomás problémák

Sokáig létezett - még orvosi körökben is - egy nagyon káros tévhit, mely szerint az egészséges vérnyomás az életkor előre haladtával normális körülmények között, folyamatosan nő. Sokan még azt a képletet is ideálisnak tartották, hogy „szisztolés vérnyomás = életkor + 100”.Tehát egy 80 éves ember 180/120-as vérnyomása ideálisnak mondható. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz, azonban valódi jelentőségére csak pár éve döbbentünk rá.

Ma azt mondjuk, hogy minden hipertóniás, azaz magas vérnyomás betegben szenvedő beteg vérnyomásának 140/90 Hgmm alatt kell lennie. 

Azonban, ha a magas vérnyomás mellé egyéb betegségek is társulnak, akkor a célérték a 130/80 Hgmm alatti érték. 

 



Melyek azok a legfontosabb társuló betegségek, amik megkövetelik a 130/80 alatti értékeket?

- cukorbetegség
- szív-, és érrendszeri betegség
- krónikus veseelégtelenség
- érbetegség (perifériás)
- metabolikus szindróma: elhízás, magas vércukorszint, kóros vérzsír összetétel (koleszterin)
- az agyi erek betegsége
- egyéb, önmagukban is magas kockázattal járó betegségek

Számos tanulmány bizonyítja azt, hogy a vérnyomás csökkentése nagyban csökkenti a szív-, és érrendszeri események (infarktus, agyvérzés, stb.) bekövetkezésének valószínűségét. 

Tisztában kell lennünk azzal, hogy nők esetében a 155/95 Hgmm-es vérnyomás 4-szeresére növeli a rizikót. Férfiaknál a 163/101 Hgmm-es vérnyomás 4-szeres, a 185/105 Hgmm-es érték pedig 8-szoros rizikót jelent!!!

(Forrás:The JNC 7 Report. JAMA 2003)

 

Megfelelő táplálkozással, lúgosítással, testmozgással azonban sokat javíthatunk életminőségünkön

 

 Felfedjük – a könnyen fogyók 10 titka

Miért van szükség az anyagcsere serkentésére?

Íme egy lista az anyagcsere folyamatokat serkentő ételekről.

Minél gyorsabb az anyagcsere, annál több kalóriát éget el a szervezet. Köztudottan felgyorsítja az anyagcserét, ha naponta sokszor keveset eszünk. Ugyanezen okból az ételnek fontos szerepe van az anyagcsere folyamatok sebességének növelésében.

Brokkoli

Ez a zöldség sok kalciumot tartalmaz, amely serkenti az anyagcserét és segíti a zsírégetést.

Spenót

Palak néven is ismert, jó tápanyagforrás, található benne C-vitamin, magnézium, kálium és vas. A C-vitamin serkenti az anyagcserét. 

Paprika

Indiában shimla mirch-ként ismeretes, hatásos anyagcsere serkentő. Fogyasztása során a szervezet időszakosan stressz hormonokat választ ki, amelyek felgyorsítják az anyagcserét. Ez több kalóriát éget, ahogyan a szervezet próbál megbirkózni a fűszeres ízzel.

Bab

A bab fehérjében és rostban gazdag. Míg a fehérje izomtömeget épít és ezáltal gyorsítja az anyagcserét, a rost is ezt teszi mivel ennek lebontása és megemésztése több időt igényel.

Grapefruit

A grapefruit is fontos tápanyagforrás, emellett fitokémiai szempontból is fontos. Rendkívül alacsony a glikémiás indexe így serkenti az anyagcserét és a szervezet zsírégetését. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal is bír és kontroll alatt tartja a koleszterinszintet is. 

Zabpehely

A zab fontos rostforrás, mint vízben oldódó mind nem oldódó rostokban gazdag. Ezek segítik a bélműködés szabályozását és megelőzik a székrekedést. Emellett a fogyni vágyók számára is hasznos lehet, mivel serkenti az anyagcserét. A zabpehelyben található rostok teltség érzetet keltenek és így kevésbé érez majd vágyat az evésre.

Zöld tea

A zöld teában sok fontos összetevő található, mint a koffein, a teobromin, szaponinok, tepfilin és vitaminok valamint epigallokatekin. Ez az EGCG csökkenti az étvágyat és serkenti az anyagcserét.

Tofu

A tofu szójabab tejből készül, fehér és kis paneer kockákra emlékeztet. A koleszterinszintet csökkentő izofalavonok találhatóak benne, ezáltal megelőz sok szív- és érrendszeri betegséget. A tofu emellett kiváló vasforrás, amely a vérképződést segíti. Emellett pedig az anyagcserét is serkenti, így tökéletes választás fogyókúrázók számára.

Gyömbér

Segíti az emésztést, emellett megnöveli a szervezet belső hőmérsékletet, így több energiát fogyaszt. A gyömbér Indiában adrak-ként ismeretes, ez is csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket. Végezetül serkenti az anyagcserét is. 

Chili

A szakértők szerint a chili vagy mirchi fogyasztása még órákkal étkezés után is képes energiát égetni. Emellett az időnkénti fűszeres ételek fogyasztása csökkentheti az étvágyat. Azonban figyeljen arra, hogy ne fogyasszon túl sok chilit, mert ez emésztési zavarokhoz vezethet.

 A szénhidrátokban szegény étrend 20%-kal csökkentheti a diabétesz kockázatát?A cukorbetegségtől szenvedők vérében túlzott mennyiségű glükóz és túl kevés/vagy részben hatástalan inzulin kering, melyek megnehezítik, vagy teljesen lehetetlenné teszik a test sejtjei számára az elfogyasztott cukor feldolgozását. Két olyan szervünk van, aminek a sejtjei képesek a cukrot a vérből felvenni az inzulin nélkül is: az egyik az agyunk, a másik a vörös vérsejtjeink. A finomított és feldolgozott szénhidráttartalmú ételek drámaian megemelik a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára mindenképp kerülendők!Milánói kutatók egy csoportja a Diabetologia nevű folyóiratban közölte kutatásának eredményeit, melyek szerint a szénhidrátban alacsony étrend segít megelőzni a 2-es típusú diabétesz kialakulását. A szénhidrátfogyasztás közvetlenül befolyásolja a vércukorszintet és a cukorbetegség kialakulását.A kutatók több mint 22 ezer embert vontak be a kutatásba, melyben 11 éven keresztül követték nyomon a résztvevők egészségügyi állapotát. Ez alatt az idő alatt 2330 új cukorbetegség alakult ki a résztvevők körében. A résztvevőknek részletes kérdőívet kellett kitölteniük étkezési szokásaikról, melyben fontos tényező volt a szénhidrátfogyasztás.Az eredmények szerint azon résztvevők esetében, akik a legtöbb szénhidrátot fogyasztották, 20%-kal nagyobb arányban alakult ki diabétesz, mint a szénhidrátban alacsony étrenddel rendelkezők körében. Egyértelmű összefüggést mutatott tehát ki a kutatás a szénhidrát dús étrend és a cukorbetegség kialakulása között. Ennek fényében kerüljük a feldolgozott, sok esetben rejtett szénhidrátokat, melyek a vércukorszint ingadozásáért felelnek, inkább válasszuk a természetben előforduló, feldolgozatlan és főként nyers ételeket, zöldségeket és gyümölcsöket, melyek ellátják szervezetünket a létfontosságú vitaminokkal és a megfelelő  összetett szénhidrátokkal (pl. keményítők, élelmi rostok, stb.).

DR. TIHANYI LÁSZLÓ

 

A diabeteses betegek számára a DXN mit kínál?  

 

Kattints a linkre és tekintsd meg az ajánlatot!

http://www.egészségeskávé.com/cukor

 

 

Az életcentrum véleménye a zsírfogyasztásról

 

 

Mindannyian túl sok zsírt fogyasztunk és ennek jó része telített zsír. Ezért a lipotróp anyagok nélkülözhetetlenek. Elsődleges funkciójuk, hogy megakadályozzák a májban nagy mennyiségű zsír lerakódását. A lipotróp anyagok a máj lecitintermelését is fokozzák, ami a koleszterint oldhatóbb állapotban tartja. Méregtelenítik a májat és növelik a betegségekkel szembeni ellenállást azáltal, hogy elősegítik a thymus mirigy (az immunrendszer működésében játszik fontos szerepet) működését. Valamint segítik megakadályozni, hogy a koleszterin a vérerekben lerakódjon. Ezáltal csökkentik a szívroham, az arteriosclerosis (érelmeszesedés) és az epekövek kialakulását. A lipotróp anyagok elősegítik, hogy a koleszterin a szervezetben biztonságosan keringjen. Ezek az anyagok az egészségünket szolgálják. Mindannyiunknak szüksége van ezekre az anyagokra. Van, akinek többre, van akinek kevesebbre. Akik fehérjedús étrendet tartanak azoknak kevesebbre. A lipoproteniek azok a fehérjék, amelyek a koleszterint szállítják a vérünkben.

Mint mindennek, a zsírnak is van jó és rossz oldala. Az az általános nézet, hogy minden zsír ártalmas, de ez nem igaz. Sajnos nagyon kevesen tudják, hogy miért nélkülözhetetlen a koleszterin az egészségünkhöz. A szervezet koleszterinszintjének legalább kétharmada a májban és a bélben képződik. Megtalálható az agyban, a mellékvesében, az idegrostok hüvelyében, burkában.

Hogy miért is jó a szervezetünknek a koleszterin?

-   Mert a koleszterin a bőrben a nap ultraibolya sugarainak hatására a nélkülözhetetlen D-vitaminná alakul át.

-         Mert segíti a szénhidrátok anyagcseréjét.

- Mert a koleszterin az elsődleges forrása az életfontosságú mellékvese-szteroid-hormonoknak, mint a kortizonnak és a nemi hormonoknak.

 
Az európai étkezés zsíros, a közép-európaiak nagy része a napi kalóriamennyiség 40-50%-át zsír formájában veszi magához. Figyeljünk a mennyiségre! Az átlagos 40-50% helyett elegendő a napi energia teljes zsírtartalmát 25-30%-ra lecsökkenteni! Zsírok nélkül már nem is lehetne konyhaművészetünket elképzelni.  A zsír miatt olyan ízletesek az ételeink, a zsír felelős az ízanyagok oldásáért is. A zsírokban kétszer annyi kalória van, mint a szénhidrátokban vagy fehérjékben.  A zsírok nagy része a szervezetben energianyerésre és energiatárolásra fordítódik. Zsír nélkül semmi sem megy. Egyetlen sejtet sem tudnánk zsír nélkül felépíteni. A zsír semmi esetre sem egyenlő feltétlenül az elhízással!

Kötőszöveti zsírként óvja mozgó szerveinket, a veséket, a szemgolyót, az arcot. A bőr alatti szigetelőrétegként elengedhetetlen hőszabályozó. A zsír a zsírban oldódó vitaminok hordozója. Számos szervünk alkotóeleme és jó néhány folyamatban kiinduló anyag más vegyületek számára. A zsírok pótolhatatlanok! Bármilyen fontosak a zsírok óvatosan kell velük bánni. A sok zsírt tartalmazó napi étrend meghatározó jelentőségű a legelterjedtebb betegségek kialakulásánál. Ilyen a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák és a cukorbetegség.

A zsírokat mindig óvatosan élvezzék! Ne csak a mennyiségre, hanem a felépítésükre is ügyeljenek!

A telített zsírsavak többnyire állati zsírokban találhatók meg.  A többszörösen telítetlen zsírsavak növényi zsírokban fordulnak elő (mogyoró, mandula, kukoricacsíra, napraforgó). Étkezési kultúránkban majdnem mindig a telített zsírsavaknak van elsőbbsége, több állati zsírt fogyasztunk, mint növényit. Bár a növényi zsírokat könnyebben meg tudjuk emészteni! Mellőzzük a túl egyoldalú zsírfogyasztást! Együnk sertészsír helyett olívaolajat! Együnk olyan kevés telített zsírsavat, amennyire csak lehetséges! Helyettük használjunk meleg és hideg ételek készítéséhez kiváló minőségű telítetlen zsírsavakat! Olívaolajat vagy napraforgóolajat vagy, sáfrányos szeklice olajat vagy búzacsíraolajat. Törekedjünk a ritka és értékes zsírsavak fogyasztására!Ezekhez tartoznak az Omega 3-zsírsavak, amelyek főleg az északi tengerben élő halakban találhatók. Az Omega 3-zsírsavak csökkentik a vérnyomást, a véralvadási hajlamot, a szívinfarktus és az agyvérzés rizikóját! Ezen kívül gyulladásgátló hatásúak. Sajnos nagyon kevés élelmiszer tartalmazza ezeket!

Következő levelünkben bemutatjuk, hogyan főzzenek úgy, hogy az élelmiszerben lévő fontos tápanyagokat ne veszítsék el. Valamint megmutatjuk a zöldségek és gyümölcsök helyes tárolásának a módjait!

 Üdvözlettel: Életcentrum

 

A krónikus Stressz!

Mi  a stressz?

Sok esemény okozhat stresszt. Néhány közülük nagyszámú embert érint – ilyenek a háborúk, a nukleáris balesetek és a földrengések, vagy akár a felgyorsult életvitellel kapcsolatos mindennapi események (például tömegközlekedés, munkavégzés). Más típusúak az egyén életének nagyobb fordulatai: költözés, állásváltoztatás, házasság, (komoly) betegség

A stresszkeltő események a következő kategóriák egyikébe tartoznak: az emberi tapasztalat szokásos határain kívül eső traumatikus események, befolyásolhatatlan események, bejósolhatatlan események, az események, amelyek kihívást jelentenek képességeinknek és énképünknek.

  • Traumatikus események – Természeti katasztrófák, ember által okozott katasztrófák (háború), fizikai támadások. A túlélők először kábultak, teljesen kiürültek, ezt követően passzívak és a harmadik szakaszban szorongani kezdenek.
  • Befolyásolhatóság – Ilyen egy személy halála, az elbocsátás és a súlyos betegség. Annak észlelése, hogy egy esemény mennyire befolyásolható-e a személy által, és ezt hogyan éli meg.
  • Megjósolhatóság – Egy stresszkeltő esemény bekövetkezésének előrejelzése akkor is csökkenti a stressz súlyosságát, ha a személy nem képes ezt befolyásolni.
  • Próbatételek – Például a vizsgák az iskolában.
  • Belső konfliktusok – A stresszt belső folyamatok is kiválthatják. A legáthatóbb és legnehezebben megoldható konfliktus a következő motívumok között fordul elő.
    • Függetlenség vagy függőség – szeretnénk, ha valaki gondoskodna rólunk és megoldaná problémáinkat. A saját lábunkon való megállás az érettség jele.
    • Intim kapcsolat vagy magány – Párkapcsolati problémák, vagy épp a párkapcsolat hiánya miatt kialakuló belső feszültség
    • Együttműködés vagy versengés – A közösségből való kitűnés vagy a közösségbe való beilleszkedés vágyának be nem teljesülése
    • Az impulzusok kifejezése vagy az etikai normák betartása – Az elfojtott érzelmek, gondolatok, vágyak okozta belső feszültség

(forrás wikipédia)

 

Mit tehetünk meg mi magunk a stressz kezelésére?

  • A probléma érzelmi síkon  kezdődik. Hormonális egyensúlytalansság, immunrendszer rendellenesség alakul ki, elsavasodik a test.
  • A „B” vitaminok csoportja fogy el a leghamarabb a stressz alatt, mert ez fontos az idegrendszernek és a szív- érrendszernek.
  • A „B” vitaminok csoportja szükséges a normális idegi működés fenntartásához. A vitamin hiánya idegességhez, nyugtalansághoz, fáradtsághoz  vezet.
  • A Spirulina gazdag természetes „B” vitamin komplexben más növényi tápanyagokkal együtt, melyek növelik a stressz ellenállási képességet.
  • Jótékony hatással van depressziós, ideges állapotokra, hiperaktív gyerekek kezelésében.

(Jane Yau   ganoterapeuta előadásából)

 

 

Stresszes? 

A Spirulina segíteni fog!

http://www.egészségeskávé.com/termekek

 

 

Libidónövelés és rákmegelőzés Cordyceps gyógygombával?

A cordyceps gyógynövényes kezelések és gyógyszerek ritkán használt természetes alapanyaga. Egy rovarpatogén gombáról van szó, ami szó szerint felfalja a rovarokat úgy, hogy csak a kitinvázuk marad meg belőlük.  Bár a nyugati orvoslás csupán 20 éve fedezte fel, Kínában évszázadok óta használják orvosi célokra. Májvédő, tumor megelőző, és libidónövelő hatásai ismertek. A cordycepsnek vitamintartalma is igen magas; E-vitamint, B-vitaminokat, K-vitamint, aminosavakat, zsírsavakat, szénhidrátot, és a DNS felépítéshez szükséges nukleotidokat tartalmaz. 

A pekingi Orvostudományi Egyetem kutatásai bizonyítják, hogy impotencia zavarokkal küzdő nők 90%-a, férfiak 64%-a tapasztalt pozitív hatást a cordyceps gyógygomba fogyasztásával. Öregedést megelőző, erőnövelő, immunrendszer erősítő, és érzékszerv javító hatásai is ismertek. Egy másik kísérletben napi 3 gramm cordyceps fogyasztásával az alanyok légszomja csökkent, és kevésbe voltak fáradékonyak. 

A cordyceps sinensis gyógygomba vagy más néven hernyógomba különleges népszerűségnek örvend a Távol-Keleten, különösen Kínában és Japánban.

A cordyceps a vérkeringést is javítja, erősíti az érrendszert, szabályozza a vérnyomást, javítja az alvást, csökkenti a vércukorszintet, növeli a mentális éberséget, és hatékonyan küzd a meddőség ellen is. A cordycepsben található cordycepin meggátolja a rákos sejtek növekedését és szaporodását, valamint erős gyulladáscsökkentő. 
Mindezeken túl a máj- és vesefunkciókat is javítja, és enyhíti a légúti megbetegedések, mint az asztma és a hörghurut tüneteit. Tibet kínai megszállásakor a kínai katonák cordyceps teát kaptak és így tudtak hatékonyan védekezni a hegyi betegség tüneteivel szemben, amihez ők nem szoktak hozzá, szemben a tibetiekkel.

Tanulmányok kimutatták, hogy a cordyceps 9-26%-kal csökkenti a trigliceridszintet és 27-30%-kal növeli a HDL koleszterinszintet. Kognitív zavarokkal küzdőkre is pozitív hatással van a gyógygomba fogyasztása.

Egy másik tanulmány arra jutott, hogy idősödő betegek cordyceps fogyasztásával nem hűlnek ki olyan könnyen.

További kutatások igazolták, hogy a cordyceps növeli a test természetes ölősejt szintjét,  amik a szervezet legerősebb védekező mechanizmusaiban döntő szerephez jutnak. Egészséges személyeknél a sejtszám 74%-kal nőtt, azonban leukémiás és melanomás betegeknél akár 400%-kal is, így bizonyítva a cordyceps hatékony rákellenes tulajdonságát. 

 (forrás: Dr Tihanyi.hu)

 

Malajziában a DXN előállít prémium minőségű Cordyceps kapszolát. A termék 100 %-os Cordyceps sinensisből készül.

 

 

Megrendelhető:      http://www.egészségeskávé.com/termekek

 

 

Ganodermás kávé: egészséges kávé?

(Dr Tihanyi.hu)

A kávé vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb ital világszerte, azonban ezzel párhuzamosan a leginkább vitatott folyadékoknak járó díjat is megkaphatná. Az egészségtudatos fogyasztók elsősorban magas koffeintartalma és savas kémhatása miatt nem tartják megfelelőnek a rendszeres kávéfogyasztást. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az elmúlt években számos olyan kutatás látott napvilágot, mely a kávé egészségre gyakorolt jótékony hatásairól számolt be. Mi lehet akkor az igazság ebben a cseppet sem egyszerű kérdésben?

 Egészséges kávé

Az elmúlt években igen nagy számban jelentek meg a piacon az ún. egészséges kávék. Ezek a termékek igen jó minőségű, brazil arabika kávéból és hozzákevert gyógygombákból, pl. ganoderma lucidum kivonatból (pecsétviaszgomba vagy reishi) állnak. Az egészséges kávék jótékony hatásukat tehát elsősorban nem a kávénak, hanem a hozzáadott gyógygombáknak köszönhetik. 

Az "egészséges kávék" a jó minőségű arabika kávén felül bizonyos gyógygombákat tartalmaznak, pl. ganodermát.

 

Ganoderma lucidum

 

A kávé és a gyógygombák szimbiózisának egyik legkézenfekvőbb eredménye, hogy a gomba képes ellensúlyozni a kávé erősen savas kémhatását. 

 

A normál kávé pH-ja 5-5,1 körül van, tehát kevésbé savas, mint pl. egyes gyümölcslevek, vagy a sör, pH-ja nagyjából a szénsavas vízével azonos (az arabika kávé 0,8-1,4% koffeint tartalmaz, s ez az érték további 97,5%-kal csökkenthető, így készül a koffeinmentes kávé). 

 

A piacon ma már fellelhetők olyan kávék, melyek pH-ja 6,2 körül van, tehát még mindig savasak, azonban már sokkal kevésbé, mint a hagyományos kávék (a pH-skála logaritmikus skála, tehát 5,2-es és 6,2-es pH között óriási-tizszeres- különbség van). Sőt, az USA-ban több olyan speciális termék is kapható, melyek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a kávéhoz adva csökkentsék annak savasságát. Ehhez hasonló módszerekkel akár a normál kávé pH-ja is 7 fölé tornászható, így kémhatása enyhén lúgossá válik. 

 

A gyógygombákkal dúsított kávék kémhatása is 7 fölött van, mivel a benne lévő gombák közömbösítik a kávé savas pH-ját. Az egészséges kávéban található gyógygombák azonban nem csak a kávé kémhatását változtatják meg, hanem olyan értékes tápanyagokkal látják el szervezetünket, amik hozzájárulhatnak egészségünk fenntartásához. 

A reishi gyógygomba pl. évtizedek óta jól ismert vércukor-, koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, valamint ráksejt pusztító hatásáról. 

Az egészséges kávék alapötlete abból az egyszerű tényből származik, hogy a világon több száz millióan fogyasztanak rendszeresen kávét. Ha pedig ez így van, akkor miért ne fogyaszthatnák a kávé egy egészséges alternatíváját? 

A gyógygombák kávéval történő „házasítása” ebből a szempontból kiváló ötlet, hiszen az egy csésze kávéhoz hozzáadott 100-1000 mg gyógygomba kivonat érdemben nem változtat a kávé ízén, ugyanakkor értékes vegyületekkel látja el azt. A keverék nagyon kézenfekvő, mivel a gyógygombák többsége is keserű ízű.

Természetesen az egészséges kávék esetében ügyelnünk kell arra, hogy az instant port ne lobogó vízzel forrázzuk le, hiszen akkor a gomba elveszítheti minden pozitív hatását. 80-85 C fokos víz alkalmazásával azonban a benne lévő tápanyagok többsége megőrizhető. 

A kávénak nagy rajongója volt Johann Sebastian Bach. Meg is komponálta a híres kávé kantátáját. 

A boltokban vásárolható kávék többnyire keverékek: a robusta és az arabika kávék különböző arányaiban.

A világon a legfinomabb kávénak az arabika fajtát tartják, majd ezt követi a liberica és az excelsa. Nagyon kevés terem utóbbi kettőből, de az igazi ínyencek számon tartják. A robusta kávéfajta a legolcsóbb és ennek az íze a leggyengébb. Mégis a világ kávé termésének a 40%-át a robusta adja. 

Ma kb. 25-30 millió ember él közvetlenül a kávétermesztésből. 25 éve dolgozták ki azt a programot, ami azt célozta, hogy a kávét tisztességes áron, közvetlenül a termelőtől vegyék meg (fair-trade mozgalom). A Starbucks akkoriban egy kis cég volt és fair-trade kávé felvásárlással foglalkozott. Mára a világ legnagyobb fair-trade kávé felvásárlójává vált. Ezért is olyan népszerűek a Starbucks kávéházak szerte a világon.

 

GANODERMÁS KÁVÉT A DXN-TŐL!

itt megrendelhető: http://www.egészségeskávé.com

Cordypine

Spirulina

GL

Cordyceps

Morinzhi

Lions Mane

RG

mangalica szalonna

kacsazsír a legjobb!

Főzz zsírral, de ne zsírosan!


Erről ne is álmodj!

Lennél a munkatársam? 

keress meg: 

http://www.egészségeskávé.com

DXN ganoderma telep

Malajziában

A világ TOPLISTA 25. helyezett

Ilyen körülmények között gyártják
a prémium minőségű kávét!

Az egészség megőrzését támogató termékek
széles skálája várja Önt